Børne- & Familieterapi

Jeg benytter en bred vifte af metoder inden for børne- og familieterapi og har lang erfaring med børneterapi til børn i alle aldre samt svært traumatiserede børn herunder plejebørn, adoptivbørn og børn med livstruende sygdom.

Her kan du læse om de typiske behandlingsformer:​​

Legeterapi til børn​

Legeterapi er en aktiv terapiform, hvor barnet sammen med mig som terapeut ”leger sine temaer eller traumer ud” i en tryg ramme og i barnets eget tempo. Igennem terapien får barnet mulighed for at udtrykke alle følelser; både de behagelige og svære følelser, som barnet rummer. Derved opnås mere indre ro og generel trivsel hos barnet. ​

Ofte køres Forældrerådgivning sideløbende med legeterapien, da forældrene er en vigtig del af barnets behandling. ​

I min klinik har jeg et særligt ”legerum” med legetøj, som barnet selv vælger at bruge. Typiske lege er ”dukkeleg” eller leg med plysdyr, der er lavet som hånddukker, og som derved kan bruges til at ”snakke” for barnet. Ved hjælp af dukkerne og dyrene får barnet en ”stemme”, som kan udtrykke det, som barnet ellers har svært ved.

Dyrene kan være søde og trøstede, men også voldsomme og aggressive; derved udløses barnets indre ophobede frustration, og med terapeuten som et ”rummende og omsorgsfuldt vidne” kan ny og mere harmonisk udvikling begynde hos barnet.

​​

Tegneterapi

Tegneterapi kan også være en del af et terapiforløb. Nogle børn (og voksne) oplever, at det er lettere at tegne end at lege og snakke. Ved hjælp af tegninger og kreativ energi udtrykkes barnets oplevelser og indre tilstande. Ofte fortæller barnet en historie, som knytter sig til tegningen, og via anerkendende samtale med terapeuten skabes nye handlemuligheder og følelsesudtryk.

Farvelægning af Mandalaer giver ligeledes barnet mulighed for selv-fordybelse og en rolig ”pause” fra den mere aktive legeterapi.

Både legeterapi og tegneterapi har ligheder med Sandplay, og der er mulighed for at benytte alle de kreative terapi-former sideløbende.​ 

Sandplay (sandkasse-terapi)

I min klinik har jeg to små sandkasser med vådt og tørt sand og reoler med en masse figurer og symboler, som barnet kan benytte til Sandplay.

Sandplay er særligt velegnet til bearbejdelse af tidlige traumatiske hændelser i livet, som "har sat sig i kroppen", og som man ofte ikke har adgang til via sproget. Traumerne kan være foregået på et så tidligt tidspunkt i livet, at man ikke selv husker det, eller også har fortrængt hændelserne så stærkt, at de er forblevet "ordløse".

Sandplay appellerer til kreativitet og smukke, dramatiske, rørende visuelle udtryk af sin indre tilstand. Via skabelsen af ”sandbilleder” og leg i sandkassen, ”fortæller” barnet sin egen historie om, hvordan det er at være ”mig”. Som terapeut er det min fornemmeste opgave at hjælpe barnet til at ”rumme sig selv” og ”integrere” de svære hændelser, der er sket i barnets liv. Denne proces finder sted i et Sandplay-forløb, og barnet opnår ny livsglæde og livsmod og en mere harmonisk udvikling kan begynde.

Sandplay kan også bruges som en ”mindful” metode til at skabe ro i sindet og blot være i nuet og i det kreative, ordløse ”rum”. Skabelse af egne Mandaler i sandet kan give barnet (og den voksne) en rolig stund i en travl hverdag. ​

Sandplay anvendes ofte i forbindelse med Spædbarnsterapi afhængig af barnets alder.

Se mere om Sandplay her.

SPÆDBARNSTERAPI

Spædbarnsterapi anvendes til børn (og voksne) i alle aldre, som har været udsat for tidlige traumer eller andre svære livsvilkår; herunder kompliceret graviditet eller fødsel, ophold i kuvøse, alvorlig sygdom, forældres fødselsdepression, skilsmisse, adskillelse fra forældrene ved fx indlæggelse, adoption eller plejeanbringelse og lign. ​

I Spædbarnsterapien sætter jeg, som barnets terapeut, ord på barnets svære oplevelser og de følelser, man tænker, at barnet må have følt.

Ordene er ærlige, nænsomme og altid med respekt for barnets biologiske forældre og de rødder, som barnet har med sig. Når barnet får sin livshistorie fortalt i en omsorgsfuld ramme, forløses barnets fastlåste følelser og spænding i kroppen.

Barnets nærmeste er altid med i terapien som en vigtig ressource og støtte for barnet.

Ofte berøres alle i rummet af Spædbarnsterapiens nænsomhed og støttende tilgang. 

​​

Se mere om Spædbarnsterapi her

​FAMILIESAMTALE MED BØRN OG FORÆLDRE

En familiesamtale består af en dialog, hvor alle parter bliver hørt, og hvor forskellige problemer drøftes I en tryg ramme. Konflikter bliver vendt på en ny måde og med fokus på nye løsninger uden at der ”kåres vindere og tabere”. Ofte egner denne samtale sig godt til familier med teenagebørn. 

​Fandt du hvad du søgte?

Har du spørgsmål til noget, kan du kontakte mig igennem formularen herunder.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kort om mig

Mit arbejde bygger på et psykodynamisk grundlag og jeg benytter primært metoder inden for det narrative/systemiske og neuroaffektive felt.

Her finder du mig

Fåreager 3

2680 Solrød​ Strand​

Find vej på Googlemaps

Kontakt mig